Wat vervelend, hooikoorts speelt weer op. 

Lees hier alles over hooikoorts, een loopneus en overige symptomen en hoe het gebruik van Capsinol hooikoorts de symptonen bestrijdt. 

 

Symptomen hooikoorts

Bij mensen met een allergie voor pollen vindt er een allergische reactie van het lichaam plaast zodra de pollen via de luchtwegen, slijmvliezen of ogen met het lichaam in contact komen.

Als u allergisch bent en u komt in contact met stuifmeel of pollen dan reageert uw lichaam door te niezen, u krijgt een verstopte neus, jeukende/tranende ogen. Daarnaast zult kunt u zich benauwd of moe voelen.

De symptomen van hooikoorts lijken op die van een verkoudheid. Ze uiten zich vaak rond de mond, ogen en neus. Je kunt dan last hebben van:

  • Loopneus
  • Niezen
  • Jeukende ogen
  • Benauwdheid
  • Jeuk
  • Keelpijn
  • Vermoeidheid

Hooikoorts klachten

De allergische reactie heeft een vroege en late reactie. Klachten zoals een loopneus, jeukende en/of tranende ogen, niezen, zijn onderdeel van de vroege reactie.

Daarnaast heeft een allergische reactie ook een late fase waarbij ontstekingscellen betrokken zijn. Deze ontstekingsreactie kan zich voordoen in zowel de bovenste als de onderste luchtwegen. De klachten die men hiervan kan ondervinden zijn een verstopte neus (bovenste luchtwegen), hoesten, piepende ademhaling (astma en/of bronchitis) die gepaard kan gaan met een gevoel van benauwdheid (onderste luchtwegen).

Klachten van de bovenste luchtwegen kunnen zich uitbreiden naar de onderste luchtwegen. De ernst van je allergische klachten zal toenemen als er meer pollen in de lucht zijn. Ook komen klachten als hoofdpijn, slecht slapen en vermoeidheid vaak voor.

Wat is hooikoorts

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van bepaalde grassen, planten en bomen die in bloei staan. Het stuifmeel, ook wel pollen genoemd, zweeft in de lucht en kan voor een overgevoelige reactie van de mond, ogen, neus en luchtwegen zorgen, als je ermee in aanraking komt.

Histamine speelt een rol bij hooikoortsklachten. Wat is histamine?
“Histamine is een bioactieve stof in het lichaam en speelt bij verschillende lichaamsprocessen een rol. Histamine wordt door het lichaam zelf aangemaakt en komt voor in voeding. De aanmaak van histamine in het lichaam staat ook onder invloed van stress en hormonen.

Als je een allergische reactie hebt en je bent in contact geweest met stuifmeel en het lichaam ziet het als iets gevaarlijks, dan maakt het lichaam antistoffen aan. De volgende keer als je weer in contact komt met die gevaarlijke stof, dan herkent het lichaam die ‘gevaarlijke eiwitten’. Vervolgens worden die antistoffen actief en maken ze histamine vrij. Histamine komt dan in grote hoeveelheid in je bloed, waardoor je klachten krijgt.”

Wanneer zijn er pollen in de lucht

De periode wanneer de pollen en stuifmeel in de lucht sitten loopt van begin januari tot en met eind september.

Wanneer je een allergie hebt voor graspollen, boompollen of (on)kruidpollen, heb je vooral tijdens de lente en zomer klachten. En dan met name op warme dagen met een matige wind, gedurende de bloeiperiode van de betreffende grassen, bomen of (on)kruiden (het pollenseizoen) waarvoor je allergisch bent.

De Berk, grassen en Bijvoet geven de meest sterke allergische reacties. Het kan zijn dat u specifiek voor een bepaalde plant allergisch bent. Hierdoor kan het zijn dat uw klanten eerder of laten in het jaar sterken zijn dan bij ander emensen.

Zo kun je al in februari of maart al last van hoofdpijn of oogklachten hebben terwijl iemand ander pas in juni met deze verschijnselen te kampen heeft.

De periode dat je last kunt hebben van hooikoorts is geheel afhankelijk van de bloeiperiode van de grassen, bomen en planten waar je allergisch voor bent. De meeste bloeien tussen februari en september. In deze periode heb je dan ook kans op symptomen van hooikoorts.

Wil je weten wanneer de grassen, planten of bomen bloeien die hooikoortsklachten veroorzaken? Bekijk dan de pollenkalender.

Wat helpt tegen hooikoorts

Om de klachten van hooikoorts te verminderen, kun je deze op verschillende manieren behandelen. Er zijn drie dingen die je daarvoor kunt doen:

Stuifmeel vermijden
Immunotherapie starten
Symptomen verlichten

Om de klachten niet erger te maken, vermijd je stuifmeel. Voor een oplossing op de lange termijn, kun je kiezen om te starten met immunotherapie. Neem hiervoor contact op met de huisart.

Voor vermindering van hooikoortsklachten gebruik je geneesmiddelen of medische hulpmiddelen. Deze middelen met werkzame stoffen als cetirizine, xylometazoline en loratadine kunnen vervelende bijwerkingen geven als moeheid, sufheid, slaperigheid en hoofdpijn.

Capsinol bestrijdt hooikoorts symptonen

Als bovenstaande maatregelen niet voldoende zijn om de sympotnen van hooikoorts te verminderen gebruik dan Capsinol hooikoorts. Capsinol bestrijdt hooikoorts symptonen.

Capsinol Hooikoorts is een volledig natuurlijk product. En kan daarom langdurig worden gebruikt, zonder vervelende bijwerkingen.
Capsinol Hooikoorts Neusspray vermindert overgevoeligheidsverschijnselen, en werkt effectief tegen hooikoorts klachten als verstopte neus of loopneus. Daarbij verzorgt het het geïrriteerde neus slijmvlies en doet het het slijmvlies slinken.

Capsinol Hooikoorts neusspray bevat o.a. een zachte (liposomale) zonnebloemolie en eucalyptusolie. Het neusslijmvlies wordt daarmee beschermd door een laagje, waardoor pollen en andere stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken, niet op het slijmvlies terecht kunnen komen. Verder is Xylitol toegevoegd, ter voorkoming van aanhechting van bacteriën op het slijmvlies in de neus. De capsaïcine versterkt de weerstand van de neus.

Capsinol hooikoorts neusspray is een uitermate zacht product, werkt effectief tegen hooikoorts en andere allergieën, is 100% natuurlijk en kan langdurig worden gebruikt.

[row label=”CTA”]

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[/col]

[/row]