Er is al veel onderzoek gedaan naar de werking van rode peper bij chronische neusklachten, zoals verkoudheid, een verstopte neus of een loopneus. Met name voor chronische neusklachten waarbij er geen sprake is van allergie (oftewel; idiopatische rhinitis), biedt een behandeling met capsicum (rode peper) voor veel mensen een effectieve oplossing.


Hyperreactiviteit en de behandeling met capsaïcine

(Gepubliceerd op: Knocare.nl)

Niet-allergische ontsteking van de neus (hyperreactiviteit) en de behandeling met capsaïcine (peperextract)

…In 1995 werd een nieuw onderzoek met capsaïcine gedaan bij 25 patiënten. Negen maanden na de behandeling hadden deze patiënten aanwijsbaar minder klachten. Er werden geen nadelige effecten van de peperspray op de reuk of het neusslijmvlies gevonden. Deze bevindingen zijn ook door andere onderzoekers aangetoond.


Capsaïcine voor chronische neusklachten zonder aanwijsbare oorzaak

(Ziekenhuis Gelderse Vallei)
Uit het buitenland zijn berichten binnengekomen dat idiopatische rhinitis mogelijk te maken heeft met een overactief zenuwstelsel in de neus. Een peperextract, capsaïcine, is hiervoor een veelbelovend medicijn. Capsaïcine remt een overactief zenuwstelsel.


Neussprayverslaving

(Gepubliceerd door: Alex Siepman)
Verslaafd aan neusspray? U kunt er vanaf komen. Alex Siepman legt meerdere opties aan u voor, waaronder Capsinol neusspray.


Moederkruid mindert migraine

(gepubliceerd op: people.zeelandnet.nl)
De Milde Formule bevat feverfew. Deze stof zou voor meerder gezondheidsklachten verlichting kunnen geven. Een uitgebreid artikel hierover.

Onderzoek capsaicine

Onze producten