Vanaf 3 flesjes gratis verzending NL

Voor 16.00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden

Gebruiksaanwijzing Capsinol neusspray

Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig voordat u Capsinol neusspray gebruikt. Indien u vragen heeft, stel deze dan aan uw arts, apotheker of drogist.

Waarvoor te gebruiken

Gebruik bij (chronische) neusklachten. Geeft verlichting bij verstopte holtes en druk in het voorhoofd en helpt om vrijer te ademen door de neus. Capsinol neusspray kan langere tijd achter elkaar gebruikt worden en is niet verslavend. Het is geheel op natuurlijke basis en niet schadelijk voor de gezondheid.

Omschrijving van het product

Capsinol is een geheel natuurlijk neusspray met capsaïcine als belangrijkste werkzame stof. Capsaïcine is een bestanddeel van Spaanse pepers (Capsicum) die zorgt voor het hete gevoel.

Werking van de neusspay

Onderzoek heeft aangetoond dat dit bestanddeel het overactieve zenuwstelsel remt. Vooral voor mensen met chronische neusklachten zonder aanwijsbare oorzaak, heeft capsaïcine vaak een (blijvend) positief effect. Ook zijn er geen nadelige effecten van de peperspray op de reuk of het neusslijmvlies. De eucalyptus en rozemarijn olie zijn bekend om de ontstekingsremmende effecten.

Toepassing

Goed schudden voor gebruik. Spray drie keer per dag 2 tot 4 maal in elk neusgat. Inhaleer rustig na elke spray. Meestal merkt u binnen 2-12 minuten verlichting.

  1. Goed schudden voor gebruik. Open de verpakking en verwijder het doorzichtige beschermdopje.
  2. Houd het flesje onderaan met duim vast en houd het bovenstuk tussen wijs-en middelvinger. Wanneer u de spray voor het eerst gebruikt, spray dan enkele malen in de lucht tot de vloeistof naar buiten komt.
  3. Breng het neusstuk in het neusgat. Spray en adem tegelijkertijd rustig in door de neus. Herhaal dit in het andere neusgat. Maak na gebruik het uiteinde schoon en plaats het dopjes terug.

Voorzorgsmaatregelen

Niet gebruiken als gevoelig of allergisch bent voor een van de ingrediënten. Deel de neusspray niet met anderen. Direct na gebruik kan een licht brandend gevoel worden ervaren, dit is niet schadelijk en het gevoel wordt minder wanneer u de neusspray regelmatig gebruikt.

Waarschuwingen

Niet op de ogen richten. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Capsinol Originele en Milde Formule niet gebruiken onder de 12 jaar. Vraag uw arts over het gebruik tijdens zwangerschap.

Ingrediënten

Water, Natriumchloride (1,1%), Xylitol (1,1%), Eucalyptus globulus blad tinctuur, Capsicum annuum tinctuur (met Capsaicine), Kaliumsorbaat (conserveringsmiddelen). De Milde Formule bevat daarnaast moederkruid (feverfew).

Bewaren

Op kamertemperatuur (onder 25°C) bewaren tot de einddatum op de fles. Na opening/gebruik nog 3 maanden houdbaar. Na 3 maanden is het mogelijk dat de capsaïcine minder sterk en daardoor minder effectief is.

Verpakking

Capsinol neusspray wordt geleverd in een flesje van 20 ml voorzien van spraypomp.

Producent

In opdracht van: Rehocare BV, Soest – NL, www.capsinol.nl

Capsinol is genotificeerd als Medisch Hulpmiddel klasse I.