Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

Ludovic: Sinds jaren lijd ik aan een KNO probleem dat in het begin ongemakkelijk was maar dat uitgroeide tot een ware nachtmerrie. Dit probleem heet in medische termen de vasomotore (niet-allergische) rhinitis. (Chronische neusklachten zonder aanwijsbare oorzaak)

In het begin waren de symptomen als volgt: één neusgat dat ‘s nachts soms dicht ging zitten aan de kant waarop ik lag. In februari 2013 werd ik getroffen door een heftige infectie aan de luchtwegen, wat het probleem heeft verergerd zodat ik er vrijwel elke nacht last van kreeg.

Aangezien mijn probleem me uit mijn slaap hield werd ik er ook moraal gezien door getroffen, daarbij waren de artsen weinig opbeurend aangezien die me vertelden dat er geen geneesmiddel bestond.

Toch hebben ze me diverse behandelingen voorgeschreven: anti-depressieven, sprays op basis van corticosteroïden en zelfs een thermale kuur. Geen van deze behandelingen had effect, ze hebben zelfs het probleem vergroot doordat mijn neus op een erg pijnlijke manier gevoelig werd.

Ik heb dus de traditionele geneeskunde laten vallen en ben me gaan richten op alternatieve geneeswijzen want, tijdens mijn zoektochten op internet ben ik me er snel bewust van geworden dat het probleem van een rhinitis ligt in de ontregeling van het zenuwstelsel en dat geen enkel allopathisch medicijn dat kan opheffen.

Ik heb dus osteotherapie geprobeerd, aromatherapie, homeotherapie en neus reflexologie. Als deze methodes hebben niets opgeleverd.

Steeds opnieuw zoekend ben ik momenteel op het spoor van wat de oorzaak zou kunnen zijn van deze rhinitis. Er is geen bepaalde behandeling voor dit soort ziektes, enkel een dieet lijkt geschikt en een emotionele prikkel zou ook een uitlokkende factor kunnen zijn.

Hoe dan ook, met ondraaglijke pijn ben ik doorgegaan met zoeken naar een oplossing. Op een dag kwam ik op een KNO site waar werd gesproken over een nieuwe veelbelovende behandeling op basis van capsaïcine:

“Capsaïcine, het hete bestanddeel van rode peper die bestaat in bepaalde landen in de vorm van een spray. Deze werkt door interactieve stimulatie op neusniveau, doorbreekt de reflex cirkel en lost de hyperactiviteit op van het autonome zenuwstelsel, een soort desensibilisatie.”

Ik heb dus op internet gezocht naar een neusspray op basis van capsaïcine en zo de Capsinol site gevonden.

Ik heb direct 2 sprays besteld om te testen, een Capsinol mild (aanbevolen in het begin van de behandeling) en een origineel. In het begin was ik bang dat het pijnlijk zou zijn om peper in mijn al zo gevoelige neus te stoppen maar zelfs met de originele formule is de toediening erg goed te verdragen.

Op dit moment, na de originele formule twee maanden gebruikt te hebben kan ik zeggen dat deze behandeling miraculeus is. Sinds het eerste gebruik is de pijn verdwenen. De verstopping die omslaat is nog steeds aanwezig maar stoort veel minder.

Ik gebruik de spray alleen in het begin van de nacht, 3 keer sprayen in elk neusgat, wat me een kalme nacht verzekert. Dit product is perfect, want het is geheel natuurlijk. Ik raad dit product aan aan iedereen die lijdt aan een KNO probleem want voor mij is het de enige behandeling die een gunstig effect heeft gehad.

Dank aan Capsinol die mij mijn hoop heeft teruggegeven. 

Ludovic