Kruiden tips die helpen tegen verkoudheid
Er zijn veel kruiden die helpen tegen een verkoudheid. En niet alleen kruiden, maar er zijn ook groenten, bloesems en allerlei soorten planten die een positief effect hebben een verkoudheid. We hebben een aantal tips verzameld.
Rode peper tegen verkoudheid
Dat rode peper goed kan helpen bij verkoudheidsklachten, zoals een verstopte neus of loopneus, dat weten we al. Daar is natuurlijk onze Capsinol neusspray voor ontwikkeld. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat de hete stof in de rode peper (capsaïcine) een positief effect heeft op chronische neusklachten. U merkt het zelf al bij het eten dat de neus kan gaan lopen van pittig eten. Voor langdurig resultaat is het wel belangrijk dat de peper via een neusspray naar binnen wordt gebracht. Alleen heet eten lost het probleem niet op.
Ui tegen verkoudheid
Een gesneden ui bij je bed zetten voor het slapen gaan. Het is een vrij bekend middeltje tegen verkoudheid. En het werkt echt! Eet ook regelmatig rauwe of kort aangebakken ui. Het is heel gezond en helpt om de weerstand op te bouwen. U kunt ook een rode ui stomen en eten (in dit geval is de rode ui beter dan de witte ui)
Radijs tegen verkoudheid
Dat Radijs kan helpen voor uw gezondheid is nog vrij onbekend bij veel mensen. Het eten van radijs helpt tegen verkoudheid. Het overtollige slijm wordt opgelost en verminderd, en de antibacteriële werking verminderd de irritatie op sinussen.
Knoflook tegen verkoudheid
De antibacteriële werking van knoflook helpt enorm goed tegen een beginnende verkoudheid of griep. Verwerk de knoflook in uw eten, smoothie of als tussendoortje. Dit laatste is misschien niet erg voor de hand liggend, mocht u het toch rauw eten dan kunt u de geur de uw mond verlaat tegen gaan door te kauwen op Peterselie. Knoflook is ook goed voor uw cholesterol, kortom 2 vliegen in één klap.
Tijm tegen verkoudheid
Een lekkere tijm-thee tegen vastzittend slijm, hoesten en benauwdheid. U kunt de tijm natuurlijk ook in uw eten verwerken. Een puur natuurlijk antibioticum dat op vele manieren verwerkt kan worden. Ook aangetoond door wetenschappelijk onderzoek.
Brandnetel tegen verkoudheid
Voor een natuurlijke reiniging van het lichaam kunt u brandnetel gebruiken. De veelzijdige bandnetel versterkt het afweersysteem en dus zeer geschikt tegen een beginnende verkoudheid. Tevens is het een goedkoop middel. U kunt er thee van maken, lepeltje honing erin is een aanrader. Om een beeld te geven wat er o.a. allemaal in de brandnetel zit : vitamines A, B, D, C, K, ijzer, caroteen, calcium, kalium.
Rode zonnehoed tegen verkoudheid
Van de Rode zonnehoed (ook wel Echinacea genoemd) worden druppels en thee gemaakt. Bij een beginnende verkoudheid/griep wordt de thee aanbevolen, zit u middenin de griep dan kunt u voor een sterkere aanpak beter de druppels gebruiken. Niet alleen tegen de griep kan de rode zonnehoed helpen, ook tegen hooikoorts kan het voor een verlichtend effect zorgen.
Vierbloesem tegen verkoudheid
Van gedroogde vierbloesem kunt u thee maken, laat de blaadjes weken in gekookt water. De vlierbloesem is ontstekingsremmend en helpt om het lichaam extra te laten transpireren, hierdoor kan de lichaamstemperatuur zakken als u koorts heeft.
Den tegen verkoudheid
Jonge dennenscheuten van de Pinus sylvestris zijn ideaal om verkoudheid, hoest, jicht en reuma te lijf te gaan. Ook tegen hoesten is deze thee een waardevol middel. In hoestsiroop zit dit bestanddeel meestal ook.
Bramen tegen verkoudheid
Bramen werken zeer goed tegen verkoudheid. Door de hoge hoeveelheid vitamine C en antioxidanten is de braam zeer goed voor uw weerstand. Het leuke aan de braam is dat u het in allerlei gerechten kunt toevoegen: smoothie, door de yoghurt, in een salade, sap, thee of als ‘snack’. Bramen kunt zelf plukken vanaf midden augustus tot en met september.
Cranberry tegen verkoudheid
Dat cranberrysap kan helpen tegen een blaasontsteking is algemeen bekend, wist u dat het ook tegen een verkoudheid helpt? Cranberry’s hebben een milde antibacteriële werking die helpt tegen een verkoudheid. Elke dag een glas cranberrysap zou al helpen. Wilt u ze vers plukken? Dat kan vanaf augustus tot en met oktober, dat hangt een beetje van het soort af. Eenmaal geplukt zijn ze ongeveer 2 maanden houdbaar in de koelkast.
Linde tegen verkoudheid
Lindethee helpt het lichaam om gifstoffen af te scheiden via de zweetklieren en de urinewegen. Vermeng een handvol lindebloesems met wat vers sinaasappelsap, citroensap en honing.
Moerasspirea (Filipendula ulmaria) tegen verkoudheid
De bladeren, wortels en bloemen worden gedroogd en gebruikt. De infusie van de plant wordt gebruikt voor de behandeling van de verkoudheid en reumaklachten.
Heeft u ook last van een vervelende hoest?
Maak voor u zelf een lekkere kruidenthee om de klachten te verzachten.
– Om los te maken: thee van geplette of gemalen venkelzaadjes
– Bij taai slijm: thee van gember + gemalen venkelzaad of tijm
– Slijmoplossend en ontsmettend: thee van tijm
– Kriebelhoest: thee van zoethout
– Vastzittende hoest: thee van tijm (12g) + wilde kamille (25g) + mespuntje kaneel en gemberpoeder en eventueel honing