Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

We willen je graag wat tips en uitleg geven over hoe het werkt en wat je kan verwachten. Het is wel erg lastig om concreet te zijn, omdat elke neus weer anders (en soms ook niet) op de peper reageert. Hou hier dus graag rekening mee. En weet dat de neusspray pittig is!

Waarom zou Capsinol kunnen helpen?

Capsinol bevat geen stof die een verslavend effect heeft. De belangrijkste werkzame stof is capsaïcine, dit is de hete stof van de rode peper. Dit is wel pittig, maar niet slecht voor de neus. Er zijn al veel mensen van hun neussprayverslaving afgekomen met behulp van Capsinol.


Vervang je nu niet het ene probleem met het andere?

Nee. Capsinol zorgt er juist voor dat de neus het probleem zelf gaat oplossen. De neusslijmvliezen worden door de peper geprikkeld en gaan reageren. Zo leren ze zichzelf beter te verdedigen tegen ongewenste stofjes van buitenaf. Daardoor lost de verstopping op en kan je weer vrij ademen door de neus. Vaak heeft men na gebruik van Capsinol voor langere tijd geen neusspray meer nodig. Dit effect kan zelf wel een jaar aanhouden.


Afbouwen of in 1x stoppen?

In een keer stoppen met de eigen neusspray kan, maar hoeft niet. Wanneer men niet direct resultaat merkt, kan de neusspray op basis van xylometazoline nog een tijdje naast Capsinol worden gebruikt. Bouw Capsinol op en de xylometazoline neusspray af. Voor de meeste mensen is dit de meest prettige methode.


Hoe vaak sprayen?

Het is echt van belang dat je Capsinol regelmatig gedurende een langere periode gebruikt. De neus moet wat vaker aan de peper worden blootgesteld om er voor te zorgen dat de weerstand van de neus ook verbetert. Eén keer per dag sprayen kan wel helpen, maar zal geen lange termijn effect opleveren.


Hoe snel heb je resultaat?

Dat verschilt erg sterk per persoon. De één merkt direct na gebruik al verschil en de ander pas na een dagen. Het kan zelfs tot 2 weken duren voordat de peper echt het verschil gaat maken. Zolang heeft de capsaïcine namelijk ongeveer de tijd nodig om de weerstand van de neus op te bouwen. Hou dus vol, ook als je niet direct resultaat merkt.


Hoef ik na behandeling met Capsinol helemaal geen neusspray meer te gebruiken?

Ook dat verschilt per persoon. De een is voor langere tijd van alle klachten af, de ander blijft Capsinol met enige regelmaat gebruiken. Wel zien we dat men met Capsinol ook op de langere termijn veel minder neusspray nodig heeft, dan wanneer een neusspray op basis van xylometazoline wordt gebruikt.


Werkt Capsinol voor iedereen?

Nee, Capsinol is geen wondermiddel wat voor iedereen een oplossing biedt. Niet elke neus is gevoelig voor de capsaïcine, maar ook zijn de oorzaken van de klachten zeer uiteenlopend. We kunnen dus geen garanties geven. In de medische wereld is dat niet anders.


De neus gaat juist dichter zitten

Het kan soms voorkomen dat de neus na gebruik van Capsinol, zelfs meer dicht gaat zitten. Dat kan even schrikken zijn, maar op zich is het een goed teken. De neus reageert op de peper. Die reactie heb je nodig om resultaat te boeken. Hou dan dus wel vol, het wordt vanzelf weer minder.


Er gebeurt wel iets, maar te weinig. De neus komt niet helemaal vrij.

Spray dan wat vaker met Capsinol. De hoeveelheid peper (capsaïcine) heeft namelijk effect op het resultaat. Wanneer er met de Milde Formule is gestart, is overstappen naar de Originele Formule ook een optie.


Al 2 weken gesprayd en geen verschil?

De kans dat het daarna nog gaat werken is vrij klein. Als de neus echt geen enkele reactie heeft gegeven, verwachten we na 2 weken geen resultaat meer. Niet elke neus is gevoelig voor de capsaicine.

Tot slot: Capsinol is een pittige neusspray! Dat is even wennen, maar voor veel mensen is dat zeker de moeite waard gebleken. Zij zijn blijvend van hun verslaving afgekomen.