Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

Slijm in keel en neus

Majorie: Ik had continue slijm in keel en neus. Op mijn 25e werd er een idiopathische (chronische) verkoudheid geconstateerd. Nu is het 4 jaar later. In het begin dacht mijn arts dat het hooikoorts was omdat de symptomen verschenen in specifieke periodes (pollenperiode in de lente en de oogstperiode in de vroege zomer). Maar later waren de symptomen bijna het hele jaar aanwezig, behalve tijdens 3 weken vakantie in Italië. 

Corticosteroïden en antihistaminicum hadden geen effect

Toen werd ik doorgestuurd naar een allergoloog. Daar werd ik helemaal gecontroleerd door middel van verschillende huid- en bloedonderzoeken. Er zijn corticosteroïden en antihistaminicum behandelingen voorgeschreven, maar ook deze hadden geen effect op mijn klachten. Door deze behandelingen kreeg ik juist ontzettende hoofdpijn en was ik continue moe.

Idiopathische rhinitis (Chronisch verkoudheid)

Uiteindelijk werd geconstateerd dat ik een idiopathische rhinitis (chronische verkoudheid) had. Mijn allergoloog kon mij niet verder helpen en ik werd doorverwezen naar een KNO-arts. Van deze arts kreeg ik een spray toegewezen op basis van corticoïde; een hormoon dat door de bijnierschors wordt gemaakt. Het leek even te werken, maar toen kwamen de klachten al heel snel en zelfs intenser dan daarvoor terug. Toen zei ook deze arts dat hij mij niet verder kon helpen.

Capsinol als oplossing

Doordat dit wel twee tegenslagen waren en ik nog steeds veel last had, ben ik het internet op gegaan. Ik ben gaan zoeken onder de term: Idiopathische rhinitis en welke behandelingen hiervoor waren. Na een tijdje zoeken ben ik op de website van Capsinol gekomen. Hier stond dat capsaicine zou weken bij Idiopathische rhinitis (chronische verkoudheid zonder allergie). Op de site las ik de ervaringen van anderen en ik herkende daarin veel van mijn eigen klachten. Daarom ben ik het maar gaan proberen.

Ik bestelde twee formules (mild en origineel). Ik begon met de milde maar ging snel naar het origineel. Voor mij is het wonderbaarlijk! Na zo’n lange tijd voelde ik dat mijn neus helemaal vrijkwam. Ik gebruik Capsinol nu elke dag en na een paar minuten verdwijnt al het slijm achter in mij neus. Het slijm in mijn keel en neus komt daardoor ook niet meer voor en heb ik geen last meer van vermoeidheid als gevolg van het constant schrapen van de keel. Ik houd mijn neusspray altijd bij de hand en ik heb hem ook besteld voor mijn broer die ook last heeft van idiopathische rhinitis. Eindelijk een product dat voor mij goed werkt en geen bijwerkingen heeft.

groetjes,
Majorie