Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

Martin: Ik ben Martin, 46 jaar oud en jarenlang verslaafd geweest aan neusspray met xylometazoline na een voorhoofdsholteontsteking die ik zo’n 10 jaar geleden heb opgelopen. Sinds die tijd ben ik xylometazoline gaan gebruiken die in eerste instantie goed werkt maar waarvan je op een gegeven moment steeds meer gaat gebruiken om je neus open te houden. Begon in die tijd met 1 a 2 keer per dag sprayen maar werd er afhankelijk van en na verloop van tijd moet je er steeds meer van gebruiken om je neus open te houden zodat ik op het laatst wel 2 flesjes per week verbruikte.

Heb nog geprobeerd met andere neusspray’s maar dat was allemaal niet effectief zodat ik al snel teruggreep naar de xylometazoline. De cold turkey methode was echt geen optie; dat houd je niet vol, en vooral ’s nachts doe je dan geen oog dicht. Ik legde er me bij neer dat ik de rest van mijn leven tot de xylometazoline was veroordeeld.

Totdat ik op een gegeven moment op internet veel positieve ervaringen las van capsinol; mensen die vergelijkbare klachten hadden zoals ik en die dankzij de capsinol van de verslavende en schadelijke xylometazoline zijn afgekomen.

Ik had mijn bedenkingen maar heb uiteindelijk toch maar eens besloten om zo’n flesje capsinol te bestellen. Mijn verwachtingen waren niet hoog, ik had immers al zoveel geprobeerd dat ik dacht dat dit waarschijnlijk ook niet zou helpen. Niets is echter minder waar, vanaf de eerste keer dat ik capsinol ben gaan gebruiken heb ik geen druppel xylometazoline meer gebruikt. Dat is nu zo’n half jaar geleden.

In het begin heb ik capsinol wel veel moeten gebruiken om mijn neus open te houden, ik deed amper twee weken met een flesje. Maar het verbruik wordt in tegenstelling tot xylometazoline juist steeds minder. Nu gebruik ik het alleen nog maar ’s ochtends als ik uit mijn bed kom en soms ’s avonds. De rest van de dag blijft mijn neus gewoon open. 

Ik raak nu ook niet meer in de paniek wanneer ik toevallig geen “neusspray” bij me heb. Dat was vroeger wel anders.

Of ik straks ook helemaal zonder capsinol kan zal de tijd moeten leren, maar ik ben tot dusver al heel erg tevreden met dit wondermiddel en kan het iedereen aanraden.