Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

Dat is nog niet zo’n makkelijke vraag om te beantwoorden. Migraine is een aandoening van de zenuwbanen in de hersenen. Een aanval begint als, om nog onbekende reden, delen van de hersenen ontregelt raken. Hierbij spelen chemische stoffen maar ook bloedvaten een rol. Het is een hoofdpijn die aanvalsgewijs optreedt en vaak gepaard gaat met misselijkheid en overgevoeligheid voor licht of geluid.

Hierbij gaat het meestal om bonkende, kloppende hoofdpijn die vaak zo heftig kan zijn dat normaal functioneren moeilijk wordt. Zo’n aanval kan een paar uur tot zelfs meerdere dagen duren. Veel patiënten voelen een aanval een dag of soms langer van tevoren aankomen. De voortekenen zijn per persoon verschillend zoals onder andere je anders voelen, zin hebben in iets lekkers, depressief voelen of overactief zijn. En na een aanval heeft het lichaam echt ook weer tijd nodig om te herstellen. Het kan dus een behoorlijke impact op iemands leven hebben.

Wat veroorzaakt migraine en wat doe je eraan?

Het is nog steeds onduidelijk wat precies de oorzaak is van migraine. Vaak zijn er wel een aantal triggers die er op kunnen duiden dat er een aanval komt. Door het bijhouden van een migraine dagboek kan je proberen te achterhalen of er een patroon in te herkennen is. Voor sommige mensen geeft dit inzicht wat voor hen eventuele triggers zijn. Helaas hebben veel mensen met migraine te maken hebben. Ondanks dat het behoorlijk belemmerend kan zijn in je leven, zijn er ook veel mensen die zich er niet voor laten behandelen. Die denken dat ze er mee moeten leren leven. Al zijn er ook echt behandelingen die kunnen helpen. Uitzonderingen daargelaten. Voor deze mensen is migraine een onbehandelbare aandoening.

De werking van rode peper

Capsinol is een neusspray op basis van rode peper. In rode peper zit capsaïcine, dit is de stof die pepers zo pittig maakt. Er worden veel beweringen gedaan over de gezonde eigenschappen van rode peper en dan met name om deze stof. Zo zou het onder andere kunnen helpen bij afvallen, het verminderen van een hoge bloeddruk, heeft het een antibacteriële werking waardoor bijholteontstekingen verminderd kunnen worden en kan het pijnstillend werken. Vooral dat laatste zou kunnen helpen bij migraine. Capsaïcine zou de pijnsignalen in de hersenen kunnen onderdrukken. Ook kan door capsaïcine endorfine vrijkomen wat eveneens pijnstillend werkt. Door deze bijwerkingen kan het zijn dat mensen met migraine baat hebben bij het gebruiken van Capsinol.

Moederkruid in Capsinol

Daarnaast bevat de milde versie van Capsinol de stof feverfew, ook wel moederkruid genoemd. Dit is een plant die kan helpen bij behandelingen van hoofdpijn en ontstekingen. Uit onderzoek blijkt dat het innemen van deze stof ervoor kan zorgen dat de frequentie of de heftigheid van migraine afneemt. Het kan dus een preventieve werking hebben. Daarnaast kan het de bijwerkingen zoals misselijkheid en overgeven verminderen.

Tot slot

Op de vraag helpt Capsinol tegen migraine, is het antwoord deels  te beantwoorden. Voor sommige mensen zou het kunnen helpen om Capsinol te gebruiken bij migraine. Het kan pijnstillend werken of eventueel de intensiteit van een aanval verminderen. Elk mens en elk lichaam is echter anders. Wat voor de één werkt, hoeft helaas niet voor de ander te werken. Ook is er meer onderzoek nodig om te kijken wat capsaïcine en ook moederkruid voor onze gezondheid verder nog kan betekenen.