Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

Chronisch verkouden, ik moest er maar mee leren leven

Mylene: Sinds 10 jaar heb ik last van idiopatische rhinitis (chronisch verkouden). Dit begon rond mijn 30ste, ik kreeg opeens erg last van heftige verkoudheid. Omdat ik daarvoor nooit last had van verkoudheid, dacht ik dat het iets met de luchtwegen te maken had, of dat het een bepaalde allergie zou zijn. Ik ben naar de dokter gegaan en na alle huid- en bloedtesten die ik heb gedaan, kwam daar helaas niks uit. Elke test was negatief. 

Nog geen diagnose

Doordat ik met dit onderzoek nog steeds niet verder kwam met wat het nou zou kunnen zijn, ben ik verder gaan kijken. Ik kwam ergens een artikel tegen over dat zuivelproducten mogelijk de oorzaak konden zijn en ik maakte daar elke dag wel gebruik van. Dus nadat ik dit artikel had gelezen ben ik gestopt met het kopen en gebruiken van zuivelproducten. Maar ondanks dat kwam er nog steeds geen verbetering…

Eindelijk een diagnose, idiopatische rhinitis 

Ik ben toen begonnen met antihistamine, een medicijn tegen allergische reacties. Maar dit sloeg niet aan en daarom verdubbelde ik de doses op bepaalde dagen. Toen ik hoorde dat het eigenlijk heel erg slecht voor je was als je zoiets verdubbelde (of verdriedubbelde) en zelfs slecht zou kunnen aflopen, ben ik daar direct mee gestopt. Ik heb toen verschillende allergologen en KNO-artsen geraadpleegd die uiteindelijk idiopatische rhinitis (chronische verkoudheid) hebben vastgesteld. Dit is een neusvliesslijmontsteking. Helaas konden zij verder niks voor mij betekenen en was ik ten einde raad. De boodschap: ‘We kunnen niets voor je doen’, was ik allesbehalve blij mee. Hierdoor werd de stress, die ik al had, nog meer verhoogd en daardoor werd de ontsteking alleen maar erger.

Inmiddels een diagnose maar hoe nu verder 

Ik testte, zonder succes, een homeopathisch middel en vervolgens een osteopatisch middel die me wel een kleine verlichting gaf. Helaas begon ik daarna weer van vooraf aan. Toen ik bij een artikel kwam over dat capsaïcine een positieve werking heeft op het zenuwstelsel ben ik op deze term gaan zoeken. Hierdoor kwam ik op de website van Capsinol terecht en na de verhalen die ik had gelezen op hun website was ik erg enthousiast.

Capsinol bracht de oplossing 

Ik had de originele en de milde versie besteld en ik begon met de milde. Uiteindelijk ben ik wel snel overgestapt naar de originele versie, want dat voelde toch wat prettiger in de neus. Na het een tijdje gebruikt te hebben stond ik perplex! Ik was niet meer chronisch verkouden. Wanneer ik nu merk dat ik moet niezen pak ik snel Capsinol erbij en spray ik een keer. Voordat ik dit middel gebruikte was het onmogelijk om te stoppen met niezen en nu na een spray in beide neusgaten merk ik direct verschil. Ik stop nu eigenlijk heel snel met niezen en ik ben niet meer continue zo moe als voorheen. Dat niezen put je namelijk ontzettend uit heb ik gemerkt.

Capsinol hou ik altijd bij de hand en het gaat overal mee naar toe, want ik wil me niet weer zo voelen als voordat ik Capsinol ontdekt had. Het is een natuurlijk product en zonder bijwerkingen. Ik ben tevreden en ik raad het iedereen aan!

Groeten,
Mylene

6 Reacties

 1. Hans Petrie

  Capsinol gekocht maar erg teleurgesteld.
  Ben chronische verkouden. In de nacht altijd beide neusgaten dicht.
  Maar Capsinol geeft bij mij absoluut geen verlichting jammer.

  • Capsinol

   Beste Hans, Jammer om te horen dat Capsinol geen verlichting heeft gebracht. Het werkt inderdaad niet voor iedereen, niet elke neus reageert op de peper. Wat wel belangrijk is dat het echt volgens gebruiksaanwijzing gebruikt wordt en ongeveer 2 weken (1 flesje) de kans krijgt. Misschien heb je dat ook gedaan, maar voor de zekerheid omdat mensen regelmatig verwachten dat ze direct verschil moeten merken. De peper heeft namelijk een opbouwend effect, dus het kan soms even duren voordat je verlichting ervaart. Als je dat ook hebt gedaan, dan is dit inderdaad niet de oplossing voor jou. Helaas.
   Hartelijke groet,
   Barbara (Capsinol)

 2. Henriet

  Ik ben al jaren chronisch verkouden. Het ergste gevolg vind ik dat ik nog nauwelijks iets ruik of proef. Zijn er ervaringen met capsinol op dit gebied?

  • Capsinol

   Hallo Henriet,
   Capsinol is juist zeer geschikt voor mensen met chronische (niet-allergische) verkoudheid. We hebben daar erg goede ervaringen mee. De peper bouwt de weerstand van de neus op waardoor de slijmvliezen minder snel reageren op stofjes in de lucht. De een merkt meteen verschil, maar het kan ook een paar dagen tot 2 weken duren, houd daar graag rekening mee. Soms kunnen de klachten ook tijdelijk toenemen. Dat is een goed teken, dat is een genezingsreactie. Dit noem je een herxheimer-reactie; een bekend begrip in de geneeskunde. Maak voor het beste resultaat dus altijd het flesje op volgens de gebruiksaanwijzing. Spray ook liever wat vaker dan te weinig. Mocht het nodig zijn, dan kan Capsinol (tijdens de overgangsperiode) ook in combinatie met een andere neusspray gebruikt worden.

 3. Evy

  Een heel herkenbaar verhaal! Ik heb het nu ook besteld en ben benieuwd naar het effect. Maar is het niet uiteindelijk de bedoeling om zonder neussprays te leven? Mijn doel is om juist weer eens te gaan slapen zonder een neusspray gebruikt te hebben…

  • Capsinol

   Hallo Evy,
   Uiteraard is het streven om zonder neusspray door het leven te kunnen. Maar helaas is dat niet voor iedereen mogelijk. Wanneer je echt chronisch verkouden bent en op allerlei stofjes reageert, kan het zijn dat je toch met enige regelmaat moet blijven sprayen om de neus vrij te houden. Dit verschilt sterk per persoon. De een komt met Capsinol echt van de klachten af en de ander gebruikt het af en toe of regelmatig. Over het algemeen gaat men sowieso een stuk minder neusspray gebruiken. Het voordeel van Capsinol is ook dat er geen rebound effect optreedt, wat bij overmatig xylometazoline gebruik wel optreedt. Capsinol neusspray is niet verslavend en niet schadelijk voor de neus.
   We horen heel graag of het voor jou de problemen ook deels of helemaal oplost! Succes

Een reactie versturen