Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

Eén op de vijf volwassen Nederlanders heeft minimaal 1 daq in de week last van hoofdpijn. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, waaronder migraine en clusterhoofdpijn. Beide soorten kunnen heel intens en naar zijn, en je beperken in het dagelijks leven. Gelukkig zijn er middelen om deze vormen van hoofdpijn te verlichten, zoals Capsinol neusspray.  

Heb je wel eens gemerkt dat je tijdens het hooikoortsseizoen onnodig moe bent? Dat je door onder andere het snotteren moeilijk in slaap kan komen? Hooikoorts kan onnodige vermoeidheid veroorzaken. Ook veel medicijnen en middelen die aangeboden worden kunnen je suf en slaperig maken.

De werking van rode peper (Capsaïcine)  

Capsaïcine is het werkende bestanddeel van rode peper, en kan voor verschillende indicaties worden gebruikt. Als het gaat om hoofdpijn, maakt het de betrokken ExtraStrong HomePagezenuwbaan minder gevoelig, en kan het helpen om de frequentie en de intensiteit van de hoofdpijn te verminderen.  

Zo geeft Doctor Michael Greger van Harvard goede wetenschappelijke onderbouwing voor het gebruik van rode peper bij clusterhoofdpijn. Uit zijn onderzoek blijkt dat capsaïcine bij 80% van de patiënten clusterhoofdpijn vermindert *.   

Capsinol neusspray bevat dezelfde werkzame stof die uit rode pepers wordt gewonnen, namelijk capsaïcine. Het is een neusspray die ook voor sinusproblemen en rhinitis wordt gebruikt. 

Migraine en Capsinol neusspray 

Migraine wordt gekenmerkt door een kloppende of bonzende pijn die zich meestal aan één kant van het hoofd bevindt. De capsaïcine in Capsinol neusspray Extra Strong zou mogelijk kunnen helpen bij het verminderen van de intensiteit van migraineaanvallen. 

Capsaïcine heeft een ontstekingsremmende werking, waardoor het de ontsteking van de bloedvaten die migraine veroorzaken kan verminderen. Bovendien kan het de werking van bepaalde zenuwcellen die bij migraine betrokken zijn beïnvloeden. Dit kan de frequentie en intensiteit van de aanvallen verminderen.  

Clusterhoofdpijn en Capsinol neusspray 

Clusterhoofdpijn is een zeldzame vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een scherpe, intense pijn die meestal aan één kant van het hoofd voorkomt.  

De capsaïcine in Capsinol neusspray kan helpen bij het verminderen van de frequentie en intensiteit van de aanvallen, en de duur van de clusterperiodes verkorten. 

Capsaïcine kan de werking van de zenuwcellen die verantwoordelijk zijn voor pijn tijdelijk verminderen. Dit komt doordat capsaïcine zich bindt aan de TRPV1-receptoren op de zenuwcellen. Hierdoor wordt er een signaal naar de hersenen gestuurd dat de pijnzenuwen niet meer actief zijn, waardoor de pijn kan verminderen. 

Capsaïcine kan ook de aanmaak van de stof P-substance verminderen, een stof die betrokken is bij het doorgeven van pijnimpulsen. Door de productie van deze stof te verminderen, kan capsaïcine de frequentie en intensiteit van de hoofdpijnaanvallen verminderen. 

Lees hier de ervaring van John: Verlichting tegen ondraagelijke Clusterhoofdpijn

Tot slot 

De capsaïcine in Capsinol neusspray kán helpen bij het verminderen van de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen en clusterhoofdpijn.  Capsaïcine, de werkzame stof in Capsinol neusspray, heeft een ontstekingsremmende werking en kan de werking van bepaalde zenuwcellen beïnvloeden die bij deze vormen van hoofdpijn betrokken zijn, waardoor de pijn minder wordt.  

Daarmee is helaas niet gezegd dat Capsinol voor iedereen werkt. Elk mens en elk lichaam is echter anders. Wat voor de één werkt, hoeft helaas niet voor de ander te werken, niet ieder lichaam reageert op de capsaïcine. Ook is er meer onderzoek nodig om te weten wat capsaïcine voor onze gezondheid verder nog kan betekenen. 

 

Bron: * NutritionFacts
Noot: * de dosering van capsaïcine in dit onderzoek kan verschillen met de dosering van capsaïcine in Capsinol neusspray Extra Strong