Vanaf 3 flesjes gratis verzending NL

Voor 16.00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden

NeussprayverslavingStop neussprayverslaving

Neussprayverslaving is een behoorlijk groot probleem in Nederland en België. Veel mensen weten niet dat een neusspray op basis van xylometazoline, slechts een week achter elkaar gebruikt mag worden. Dergelijke neussprays zijn overal vrij verkrijgbaar. Daardoor lijken de mensen het gevaar er minder van in te zien om toch door te sprayen. Of men heeft de bijsluiter niet (goed) gelezen, waardoor ze het niet weten.

Wat is een neussprayverslaving

De werkzame stof xylometazoline maakt het neusslijmvlies dunner. Hierdoor verdwijnt het verstopte gevoel in de neus. Doordat de werkzame stoffen ook de bloedvaten verwijden, wordt het neusslijmvlies weer dikker. De neus gaat daardoor na een tijd weer dichter zitten. Het gevolg; de neusspraygebruiker blijft de neusspray gebruiken om van het verstopte gevoel in de neus af te komen. Wanneer je de neusspray te lang blijft gebruiken, treedt er een afhankelijkheid op. Zonder xylometazoline blijft de neus dan gewoon dichtzitten. Niet vrij door de neus ademen is vervelend. Daardoor gaan veel mensen door met het gebruik van de neusspray. Zo ontstaat een neussprayverslaving.

Symptomen van een neussprayverslaving

Een neussprayverslaving is te herkennen aan wanneer je langer dan twee weken dagelijks neusspray gebruikt. Je hebt de neusspray nodig om de neus vrij te houden. Zonder neusspray kan je niet vrij ademen. De xylometazoline tast de trilharen en neusslijmvliezen aan. De trilharen zorgen juist voor bescherming tegen verkoudheidsvirussen. Deze bescherming valt daardoor weg, waardoor de verkoudheidsklachten eerder toenemen.

Hoe kan Capsinol helpen bij een neussprayverslaving

Een neussprayverslaving is weer te verhelpen. Eén oplossing is gewoon stoppen met het gebruik van deze xylometazoline neusspray. Hierdoor herstellen de bloedvaatjes zich en zal het neusslijmvlies minder dik worden. Het verstopte gevoel verdwijnt weer. Voor de meeste mensen is dit geen goede oplossing. Het geeft namelijk wel enig ongemak in de herstelperiode. Een andere oplossing is om het per neusgat af te bouwen, dan heb je altijd aan een kant nog lucht.

Maar niet voor iedereen is dit een goede oplossing. Voor mensen met chronische neusklachten kan Capsinol neusspray een hele goede uitkomst bieden. Capsinol is een geheel natuurlijke neusspray. Deze mag onbeperkt gebruikt worden en is niet schadelijk voor de neus. Daarnaast bouwt het de weerstand op van de neusslijmvliezen (let op: dit proces heeft ongeveer 2 weken de tijd nodig!). De Capsicum annuum tinctuur prikkelt het slijmvlies en geeft je een helder gevoel in je hoofd. Het zout en xylitol zorgen voor een slinken van de slijmvliezen. Hierdoor neemt de slijmproductie in de neus af en het werkt ook ontstekingsremmend. De neus wordt daardoor minder gevoelig voor stofjes van buitenaf waardoor je minder snel verkouden wordt. Dit effect kan wel tot een jaar aanhouden. Zo kan je op een natuurlijke manier weer vrij ademen door de neus.

Medisch onderzoek

Ook medisch onderzoek heeft aangetoond dat Capsinol effectief is bij chronische neusklachten. Het heeft geen nadelig effect op het reukvermogen of de neusslijmvliezen (juist positief). Het is niet schadelijk is voor de neus, ook niet bij regelmatig gebruik. Er treedt dus geen verslavend effect op.

Voor veel mensen is het voldoende om gedurende een periode Capsinol neusspray te gebruiken totdat de neusklachten zijn verdwenen. Daarna kunnen de klachten voor langere tijd (gemiddeld 1 jaar) wegblijven. Dit verschilt wel sterk persoon. Waar de één na 1 flesje al geholpen is, blijft de ander het regelmatig gebruiken. Het werkt ook niet voor iedereen, niet elke neus reageert op de peper. Over het algemeen gaat men wel steeds minder neusspray gebruiken met Capsinol.

Gezien de vele goede resultaten met Capsinol, is het zeker het proberen waard om van de neussprayverslaving af te komen!