Neussprayverslaving

neussprayverslaafd

Neussprayverslaving is een groot (min of meer verborgen) probleem in Nederland en België. Veel mensen weten niet dat een neusspray op basis van xylometazoline, slechts een week achter elkaar gebruikt mag worden. Dergelijke neussprays zijn overal vrij verkrijgbaar. Daardoor lijken de mensen het gevaar er minder van in te zien om toch door te sprayen. Of men heeft de bijsluiter niet (goed) gelezen, waardoor ze het niet weten.

In veel andere Europese landen mogen dergelijke neussprays alleen op dokters recept gekocht worden. In deze landen komt neussprayverslaving bijna niet voor.

Waardoor ontstaat een neussprayverslaving

De werkzame stof xylometazoline maakt het neusslijmvlies dunner waardoor het verstopte gevoel in de neus verdwijnt. Doordat de werkzame stoffen ook de bloedvaten verwijden, wordt het neusslijmvlies weer dikker. Hierdoor gaat uw neus weer dichter zitten.
Het gevolg; de neusspraygebruiker blijft de neusspray gebruiken om van het verstopte gevoel in de neus af te komen. Wanneer u de neusspray te lang blijft gebruiken, treedt er een afhankelijkheid op. Zonder toediening van xylometazoline blijft de neus dan gewoon dichtzitten. Het niet kunnen ademen door de neus is zeer ongemakkelijk. Daardoor gaan veel mensen door met het gebruik van de neusspray. Zo ontstaat een neussprayverslaving.

Symptomen van een neussprayverslaving

Een neussprayverslaving is te herkennen wanneer u langer dan twee weken een neusspray gebruikt. Dat kan zijn; elke avond voor het slapen gaan of dat u de hele dag door het flesje bij de hand heeft. U heeft de neusspray nodig om de neus vrij te houden. Zonder neusspray kunt u niet vrij ademen. De xylometazoline tast de trilharen en neusslijmvliezen aan. De trilharen zorgen juist voor bescherming tegen verkoudheidsvirussen. Deze bescherming valt daardoor weg, waardoor de verkoudheidsklachten eerder toenemen.

Oplossing voor neussprayverslaving

Een neussprayverslaving is snel weer te verhelpen. Eén oplossing is gewoon stoppen met het gebruik van deze neusspray. Hierdoor herstellen de bloedvaatjes zich en zal het neusslijmvlies minder dik worden, Het verstopte gevoel verdwijnt weer. Voor de meeste mensen is dit geen goede oplossing. Het geeft namelijk wel enig ongemak in de herstelperiode.
Een andere oplossing is om het per neusgat af te bouwen, dan heeft u altijd aan een kant nog lucht.

Maar niet voor iedereen is dit een oplossing. U wilt gewoon beide neusgaten vrij. Of u heeft last van chronische neusklachten, dan bieden de voorgaande methodes geen oplossing. De afhankelijkheid is dan misschien wel weg, maar de neusklachten verdwijnen niet. Kies dan voor Capsinol neusspray.

Capsinol neusspray voor langdurig gebruik

Voor mensen met chronische neusklachten kan Capsinol neusspray een uitkomst bieden. Capsinol is een geheel natuurlijke neusspray. Deze mag onbeperkt gebruikt worden en is niet schadelijk voor de neus. De capsaïcine in de Capsinol neusspray remt het overactieve zenuwstelsel waardoor de slijmproductie in de neus afneemt. De capsaïcine werkt ook ontstekingsremmend. Daarnaast bouwt het de weerstand op van de neusslijmvliezen. De neus wordt daardoor minder gevoelig voor stofjes van buitenaf waardoor u minder snel verkouden wordt. Dit effect kan wel tot een jaar aanhouden. Zo kunt u weer vrij ademen door de neus.

Medisch onderzoek

Ook medisch onderzoek heeft aangetoond dat de capsaïcine effectief is bij chronische neusklachten. Ook dat het niet schadelijk is voor de neus. Het heeft geen nadelig effect op het reukvermogen (eerder positief) of de neusslijmvliezen, ook niet bij regelmatig gebruik. Er treedt geen verslavend effect op.

Voor veel mensen is het voldoende om gedurende een periode Capsinol neusspray te gebruiken totdat de neusklachten zijn verdwenen. Daarna kunnen de klachten voor langere tijd (gemiddeld 1 jaar) wegblijven. Dit verschilt wel sterk persoon. Waar de één na 1 flesje al geholpen is, blijft de ander het regelmatig gebruiken. Het werkt ook niet voor iedereen, niet elke neus reageert op de peper.

Gezien de vele goede resultaten met Capsinol, is het zeker het proberen waard om van de neussprayverslaving af te komen!


Lees ook de persoonlijke verhalen over de neussprayverslaving van Oscar, Martin en Bianca.

Meer lezen over hoe Capsinol neusspray werkt >>
Uitleg van de verschillende Capsinol Formules >>

Onze producten

Beoordeling 4.60 uit 5
10,60
Beoordeling 4.80 uit 5
10,60
Beoordeling 5.00 uit 5
11,45