Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

Wanneer je vaker dan normaal verkouden bent of zelfs chronisch verkouden bent, dan is Capsinol een uitstekend natuurlijk middel om die(chronische) verkoudheid tegen te gaan. Maar heb jij last van een lichte of een gewone verkoudheid? Dan hebben wij hier voor jou een goed en natuurlijk recept van een natuurlijke thee waarmee jouw klachten van verkoudheid binnen de kortste keren zullen verminderen.

Wat is het recept?

Het gaat om een zelfgemaakte thee met natuurlijke- en goed-verkrijgbare producten die ervoor zorgen dat de klachten van verkoudheid snel zullen verminderen.
Wat heb je nodig voor dit recept?
– 1 theelepel hete kruidnagels
– 600 ml kraanwater
– 1 doorgebroken stokje kaneel
– 1 grote afgestreken theelepel gemberpoeder (gember in fijngeprakte stukjes is ook goed!)
– Een halve theelepel chili poeder

Hoe maak je de thee?

Kook een ruime hoeveelheid water in een pan. Voeg daar de kruidnagels, het kaneelstokje en de halve theelepel chilipoeder aan toe en breng het aan de kook. Eenmaal aan de kook kun je het gas iets lager zetten. Doe de desel op de pan en laat het geheel vijf minuten pruttelen. Zet daarna het vuur uit en voeg de gemberpoeder toe. Laat het geheel 30 minuten staan met de deksel op de pan zonder het te koken.

 

Wat zijn de vervolgstappen?

Nadat het geheel 30 minuten heeft gestaan, giet dan alles af zodat alleen de warme vloeistof achterblijft. De resten kruiden mogen dan ook worden weggegooid. Giet vervolgens het gezeefde sap in een kom of in een mok en voeg dan 1 eetlepel citroensap toe en eventueel ook wat honing naar smaak.

 

Hoe vaak mag je de thee drinken?

We raden je aan om deze thee maximaal 2 à 3 keer per dag te drinken. Overschrijd dit niet. De vloeistof met kruidnagel, kaneel, chilipoeder en gember kan altijd worden opgewarmd en opnieuw gedronken worden. Wacht echter nog even met het toevoegen van de citroensap en/of honing. Deze voeg je pas toe als de thee al in de mok zit. De reden daarvoor is dat de vitaminen van de citroen en de kwaliteit van de honing verloren gaan als je het opnieuw verwarmd en dat willen we natuurlijk niet.

 

Hoe moet je de thee drinken?

Roer de thee goed door. Drink langzaam en met kleine slokjes, zodat de vitaminen en mineralen de tijd hebben om het lichaam te bereiken. Vind je de smaak te zuur? Voeg dan eventueel extra honing toe om de smaak lekkerder te maken!

 

Wat zijn jouw ervaringen of heb je nog andere tips? Laat het ons weten! 

Wij van Capsinol zijn erg tevreden met de effecten van de thee. Heb jij deze thee ook (ooit) gemaakt en heb je er een mening over? Dan horen wij graag van jou wat jouw ervaringen zijn met dit recept en dit kun je achterlaten in de reacties onderaan het artikel.  Je kunt ook een reactie plaatsen als je nog een beter recept hebt tegen verkoudheid. Of misschien heb je wel een goede toevoeging voor dit recept?

Laat ook dan via een reactie weten wat jouw toevoegingen zijn of wat jouw alternatieve recepten zijn tegen verkoudheid en wie weet posten jouw recept op de website van Capsinol!