Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

Hoe weet je of je een xylometazoline neussprayverslaving hebt?

De meeste neussprays zijn op basis van xylometazoline. Deze stof kan niet lang gebruikt worden en is verslavingsgevoelig. Je bent verslaafd aan neusspray als het gebruik van neusspray eigenlijk een dagelijks ritueel wordt. Je hebt een benauwd gevoel als je geen neusspray gebruikt en dat is vaak de grootste oorzaak waarom mensen neusspray blijven gebruiken. Veel mensen zullen zeggen: ‘Stop gewoon met het gebruiken ervan?’. Maar als jij zelf een neussprayverslaving hebt weet je dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, want wanneer jij stopt met het gebruiken ervan krijg je een benauwd gevoel en kun je waarschijnlijk niet meer goed slapen. En een goede nachtrust heb je wel nodig.

Verslavende neusspray

In verslavende neusspray bevindt zich de stof: xylometazoline. Als je deze spray in je neus gebruikt dan komt het op het neusslijmvlies, dan naar de bloedvaten van het neusslijmvlies en deze bloedvaten worden samen geknepen waardoor je slijmvlies dunner wordt en je gemakkelijker kunt ademhalen. Gebruik je deze neusspray langer dan zeven dagen? Dan ontstaat er een ‘rebound effect’. Hierdoor gaan de bloedvaten nog meer open staan en het slijmvlies wordt daardoor dikker dan dat het vóór de behandeling was. Daardoor ben je nog veel meer benauwd dan tijdens een normale verkoudheid. De enige oplossing is dan: wéér neusspray gebruiken en zo kom je terecht in een vicieuze cirkel. Natuurlijke neussprays hebben dit verslavende (rebound) effect niet.

Hoe kom ik van mijn xylometazoline neussprayverslaving af?

Capsinol kan hierbij een goede oplossing bieden, maar er zijn ook oplossingen om het helemaal zelf te doen. Deze tips geven we je.

Tip 1: Gebruik nog maar in één neusgat neusspray

Spray consequent maar in een neusgat. Zo kan je nog wel ademen door de neus (aan een kant) en kan de andere kant ‘afkicken’. Ga bij voorkeur lekker op je zij liggen in bed, en zorg dat de zijde waarbij je neusgat geen neusspray krijgt bóven ligt. Binnen 5 tot 10 minuten stroomt er bloed weg uit je neusslijmvlies waardoor er meer ruimte komt. Hou dit dagelijks aan. Na ongeveer een week zal je mogelijk weer vrij kunnen ademen door het neusgat wat je hebt je afgebouwd. Is de neus vrij? Herhaal dit dan met je andere neusgat. Bij de een zal het sneller opgelost zijn, dan bij de ander. Als het goed is verminderen de klachten zich vanzelf verder in de maanden daarna.

Tip 2: Lastig, maar stop gewoon!

Simpeler gezegd dan gedaan: gewoon stoppen. Dit is natuurlijk erg lastig en vooral voor de heftige neussprayverslaafden onder ons. Je neus gaat heel erg dicht zitten en vol gevoel in je hoofd. Het is echt even doorbijten. Is er een week voorbij? Waarschijnlijk voel je dan al duidelijk verschil en gaat de neus weer steeds meer open. Succes!

Tip 3: Afbouwen van het neusspray gebruik

Ook een optie is het gebruik van de xylometazoline neusspray afbouwen. Vooral voor extreme gebruikers is dit een goed begin. Houdt daarbij bij voorkeur dit schema aan: Eerst een week 4 x per dag, gevolgd door 5 dagen 3x per dag, 3 dagen 2x per dag en als laatste nog 3 dagen 1x per dag en alleen voor het slapen gaan.

Tip 4: Verdun de neusspray

Stap 1: Gebruik je standaard neusspray met de stof xylometazoline erin. Bij voorkeur een flesje met een. Is deze zonder draaidop? Geen zorgen. Koop een leeg neussprayflesje en giet alles daarin over.
Stap 2: Nu heb je eigen flesje, maar je hebt ook een neussprayflesje nodig met zoutoplossing (ook wel natriumchloride-oplossing 0,9%) en een pipetje.
Stap 3: Gebruik eerst je eigen standaard neusspray. De volgende dag vul je dit flesje aan met de zoutoplossing neusspray. Doe dit elke dag opnieuw. Je zal dus een steeds lagere concentratie xylometazoline per keer binnen krijgen. Probeer niet extra te gaan sprayen.
In het begin zal je merken dat de neusspray minder goed gaat werken, maar als je doorzet, zal je neus er aan wennen. Zo zal je na een tijd vanzelf geen xylometazoline meer nodig hebben. Hou er wel rekening mee dat dit proces enkele weken in beslag kan nemen.

Chronische neusklachten

Ben je al een tijd gestopt en blijven de neusklachten aanhouden, dan ben je waarschijnlijk overgevoelig voor stofjes of een specifiek stofje in de lucht. Denk aan een allergie of overgevoelige slijmvliezen. Deze tips zullen dan weinig verschil maken. In dat geval biedt Capsinol neusspray de beste resultaten voor een langdurige en natuurlijke oplossing voor de neusklachten.

Is het gelukt?
Wij zijn erg benieuwd of het je gelukt is om van de xylometazoline neussprayverslaving af te komen en met welke oplossing. Laat het ons graag weten via een reactie hieronder!