Vanaf 3 flesjes gratis verzending NL

Voor 16.00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden

“Hoe ontstaat een verkoudheid en/of neusklachten?”
Verkoudheid ontstaat door een virus. Er zijn er vele verschillende van in omloop, die makkelijk worden opgepikt wanneer de weerstand iets is verlaagd. Neusklachten in het algemeen kunnen verschillende oorzaken hebben. De meeste klachten ontstaan door (verkoudheids)virussen en allergieën, maar er zijn ook mensen die chronisch een verstopte neus of loopneus hebben, zonder dat hier een aanwijsbare oorzaak voor te vinden is.

“Wat doet Capsinol neusspray, waarom werkt het?”
Capsinol bevat als belangrijkste werkzame ingrediënt de stof capsaïcine. Dit is de stof die zorgt voor het hete gevoel in rode peper. Het is medisch aangetoond dat capsaïcine goed helpt bij (chronische) neusklachten.

* Vermindert de slijmproductie
Wanneer de capsaïcine wordt toegediend, remt dit het overactieve zenuwstelsel, waardoor de slijmvliezen slinken en teruggaan naar een normale slijmproductie. Zo kunt u weer vrij ademen door de neus.

* Langdurig effect
Bovendien zorgt de capsaïcine in de neusspray er voor dat het zenuwstelsel minder gevoelig wordt voor de invloeden van buitenaf, waardoor u ook minder snel last hebt van een verstopte neus of andere neusklachten. Dit gunstige effect kan zelfs tot een jaar aanhouden.

“Neusspray op basis van peper, doet dat geen zeer..?”
Het kan even schrikken zijn, vooral de Originele Formule is echt pittig. Het gevoel went wanneer u Capsinol vaker gebruikt.

“Die peper, is dat gezond om in je neus te spuiten?”
Ja, de peper kunt u probleemloos in uw neus spuiten. Het is medisch aangetoond dat er geen schadelijke effecten zijn bij het toedienen van capsaïcine.


“Ik ben verkouden. Helpt Capsinol neusspray dan?”

Verkoudheid ontstaat door een virus, dat virus zelf lost Capsinol niet op. Capsinol kan wel de verschijnselen van een verkoudheid, zoals een verstopte neus of loopneus, verminderen/oplossen.

“Ik ben verslaafd aan neusspray, is dit een oplossing voor mijn verslaving?”
Capsinol heeft al veel mensen van hun neussprayverslaving afgeholpen. Capsinol heeft een opbouwend effect, dus mogelijk duurt het iets langer voordat de neus vrij komt. Het beste werkt het om de verslavende neusspray af te bouwen en het gebruik van Capsinol op te bouwen.

“Ik heb vaak last van verstopte holtes en druk in het voorhoofd, helpt Capsinol dan?”
Capsinol kan inderdaad verlichting bieden bij dergelijke klachten, dit is echter niet medisch onderzocht. We horen wel regelmatig van Capsinol gebruikers dat het de druk in het hoofd vermindert waardoor de klachten draaglijker worden.

“Mijn kind is heel vaak verkouden, kan ik dan Capsinol gebruiken?”
We raden aan Capsinol vanaf 12+ te gebruiken en te beginnen met Mild. Test het als ouder het liefst ook zelf eerst. Capsinol Mild, Origineel en Extra Strong zijn namelijk alle drie wel echt pittig. De een vindt het prima te doen, de ander vindt het te pittig. De Hooikoorts/ allergie formule en neusolie zijn zeer zacht in gebruik en kunnen ook voor kinderen gebruikt worden (6+). 

“Kan ik deze de (of een vergelijkbare) neusspray in de winkel kopen?”
Capsinol is de enige neusspray op basis van rode peper die in Nederland verkrijgbaar. Omdat verkoop via de groothandel gaat, weten wij helaas niet precies welke winkels het op voorraad hebben (tenzij ze dat bij ons hebben aangegeven). De meeste apotheken kunnen het in ieder geval wel voor u bestellen.