Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

Snuif, snotter, het hooikoortsseizoen is weer begonnen. We zien uit naar de lente, de zon en om weer fijn in de natuur te kunnen zijn, maar daarbij horen ook pollen en stuifmeel. Er gaan weer een hoop zakdoeken doorheen, je hebt minder energie, het is geen pretje.

Ben jij elk jaar aan het zoeken naar een natuurlijk middel wat wel werkt, om je loopneus, niesbuien en sufheid te onderdrukken? Probeer dan ook onderstaande tips een uit.

Brandnetelthee en kamillethee

Brandnetel bevat een natuurlijk antihistamine, dat allergiesymptomen af kan zwakken en dan kan helpen tegen jeuk en niezen. Je kan brandnetelthee kopen of zelf maken. En mocht je het je afvragen, gekookte brandnetel prikt niet en smaakt juist kruidig. Ook kamillethee kan de symptomen van hooikoorts verlichten. Drink drie koppen kamille thee op een dag om geïrriteerde ogen te verminderen.

Lokale honing

Het is een oude wijsheid tegen hooikoortsklachten en het werkt heel simpel: roer dagelijks een theelepel lokale honing door je thee. En het kan inderdaad helpen. Lokale honing bevat ook een kleine hoeveelheid pollen. Door iedere dag een kleine hoeveelheid lokale honing te eten bouw je weerstand op tegen deze pollen.

Stomen met kruiden en spoelen met zout

Door te stomen voorkom je een allergische reactie niet, maar de stoom vermindert de zwelling en zorgt ervoor dat je je verstopte holtes en neus weer vrijmaakt. Je kunt hiervoor verse of gedroogde kruiden gebruiken als kamille en munt.

Mensen met hooikoorts kunnen veel baat hebben bij het neusspoelen met zout. Je spoelt als het ware de door de neus ingeademde pollen voor een deel weg, waardoor ze niet ophopen en minder klachten kunnen veroorzaken. Het zoute spoelwater kan je zelf bereiden door een eetlepel (ongejodeerd) keukenzout op te lossen in één liter water (9 gram zout op 1 liter water). Je kan spoelen met een knijpflesje of een spuit. Het fijnst is om het water op lichaamstemperatuur te brengen (37 graden).

Vitamine C

Vitamine C lijkt de aanmaak van histamine in je lichaam te remmen, waardoor deze stof minder snel hooikoortssymptomen zoals traanogen en niesbuien veroorzaakt. Twee gram vitamine C per dag gedurende twee weken zou de hoeveelheid histamine in het bloed al met veertig procent verlagen. Sinaasappels en paprika zijn bijvoorbeeld rijk aan vitamine C.

Quercetine, Capsinol Hooikoorst

Quercetine is een antioxidant, en komt van nature voor in ui en knoflook. Het is een van de beste histamine-remmende stoffen. Allergieën en ontstekingen worden door quercetine geblokkeerd. Helaas gaat bij het verhitten, een groot deel van de werking verloren.

Niet voor niets dat synthetische neussprays de structuur van quercetine hebben nagebootst, deze werkzame stoffen heten loratadine en cetirizine.

Capsinol Hooikoortst is een 100% natuurlijke neusspray gebaseerd op quercetine. En werkt snel en effectief bij hooikoorts en allergische reacties. Ook legt de lecithine een filmpje in de neus, zodat pollen minder makkelijk binnen kunnen dringen. Lees hier meer over op www.Caspsinol.com

En verder, vergeet natuurlijk niet je huis zoveel mogelijk ‘pollenvrij’ te houden. Houdt ramen dicht, hang je beddengoed niet buiten, goed stofzuigen, je huisdier buiten wassen of uitborstelen.