voorhoofdsholteontsteking capsinol

Wat is voorhoofdsholteontsteking?

Voorhoofdsholteontsteking is een ontsteking van de voorhoofdsholten. In totaal heeft een mens acht bijholten, waarvan de voorhoofdsholten er twee zijn. Wanneer alle acht de bijholten ontstoken raken, is er sprake van een bijholteontsteking. Dit wordt ook wel: Sinusitis genoemd. Het is mogelijk dat alleen de voorhoofdholte ontsteken en dit wordt Sinusitis Frontalis genoemd, waarvan de Frontalis verwijst naar de voorhoofdsholten.

Hoe wordt een voorhoofdsholteontsteking veroorzaakt?

Een voorhoofdsholteontsteking wordt vooral veroorzaakt door een verkoudheid. Bij een verkoudheid komt er veel slijm in de neus, wat bijvoorbeeld een verstopte neus kan veroorzaken. Maar teveel slijm kan richting de bijholten gaan. In dit slijm zitten veel verschillende bacteriën. Een teveel aan bacteriën kan een ontsteking veroorzaken. De pijn die ontstaat bij een voorhoofdsholteontsteking wordt veroorzaakt door de druk die het slijm op de holtes uitoefent. Naast dat een voorhoofdsholteontsteking door een bacterie veroorzaakt kan worden, kan het ook komen door een heftige versie van hooikoorts.

De symptomen van voorhoofdsholteontsteking

Doordat een voorhoofdsholteontsteking wordt veroorzaakt door een verkoudheid, krijg je ook eerst alle symptomen van een verkoudheid. Je kunt aan symptomen denken zoals:

  • Een verstopte neus of loopneus
  • Een zere keel en keelpijn
  • Hoofdpijn
  • Niezen
  • Traanogen

Is een voorhoofdsholteontsteking besmettelijk?

Een voorhoofdsholteontsteking is absoluut besmettelijk. Dit komt door de hoeveelheid bacteriën die in het slijm vast zitten. Hoest of nies een keer en duizenden bacteriën vliegen door de lucht, zonder dat ze zichtbaar zijn. Wanneer deze bacteriën bij een ander terecht komen, dan kan deze persoon last krijgen van neusverkoudheid. Gelukkig is er maar een kleine kans dat het ook daadwerkelijk een voorhoofdsholteontsteking wordt.

Oplossing tegen een voorhoofdsholteontsteking

Wanneer u last heeft van een voorhoofdsholteontsteking staat er een erge druk in de neus en voorhoofdsholten. Dit veroorzaakt een scherpe hoofdpijn, kaakpijn en u voelt zich waarschijnlijk ook ziek. Tegen deze pijn kunt u prima paracetamol innemen, maar bij Sinistus is het erg belangrijk dat de druk in de holten wordt verminderd. Om dit te verminderen moet het slijm dat vast zit afgevoerd worden.

Stomen kan hierbij helpen. Ga met uw hoofd boven een bak met heeft water hangen eventueel met wat eucalyptusolie. En doe een handdoek om uw hoofd en de bak met heet water. Door het stomen wordt het slijm dunner en wordt het gemakkelijker afgevoerd.

Chronische voorhoofdsholteklachten

Bij chronische voorhoofdsholteklachten kan Capsinol mogelijk een uitkomst bieden. De hete peper in Capsinol neusspray, zorgt ervoor dat de neusslijmvliezen gaan opruimen. Het maakt vocht aan waardoor het slijm loskomt. Daarnaast zorgt de peper ervoor dat de neus weer een normale hoeveelheid slijm gaat produceren, waardoor de neus en holtes weer vrijkomen.

Let op!

Capsinol neusspray is een pittige neusspray. Het kan even wennen zijn wanneer u de neusspray voor het eerst gebruikt. Capsinol werkt niet hetzelfde als een standaard neusspray. Het kan een aantal dagen tot twee weken duren voordat u echt het verschil gaat ervaren. Gebruik de neusspray in de tussentijd wel regelmatig zodat de peper echt de kans krijgt het goed werk te doen.

Capsinol heeft al veel mensen van hun chronische voorhoofdsholteontstekingen afgeholpen of sterk verminderd. Maar we willen ook eerlijk zijn; niet elke neus reageert op de peper. Als u na twee weken geen enkel verschil merkt, dan zal Capsinol waarschijnlijk geen oplossing voor u bieden. Gaat u Capsinol proberen; geeft het dan echt een kans en volg de gebruikersinstructies goed op voor het beste resultaat.

 


Lees ook de persoonlijke verhalen over voorhoofdsholteklachten van Martin, Trees en Froukje.

Meer lezen over hoe Capsinol neusspray werkt >>
Uitleg van de verschillende Capsinol Formules >>

Onze producten

Beoordeling 4.60 uit 5
10,60
Beoordeling 4.80 uit 5
10,60
Beoordeling 5.00 uit 5
11,45