Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

Dan is verstandig om te checken of je jouw hooikoortsmiddelen mee moet nemen. Het hooikoortsseizoen kan namelijk verschillen van land tot land. De hoeveelheid stuifmeel varieert afhankelijk van het klimaat, het seizoen en de plantengroei in elk land. Hieronder vind je informatie over de kans op hooikoorts op jouw vakantiebestemming.

 

Strandvakantie en bergen

Als je gevoelig bent voor stuifmeel, zijn er twee veilige plekken waar je kunt genieten zonder hinder: de kust en hoge berggebieden. Hier is de concentratie van pollen het laagst. Het stuifmeelseizoen begint later en eindigt eerder op deze locaties. Bovendien zijn de pollenconcentraties lager in droge gebieden dan in gematigde, vochtige klimaten.

Bossen

Voor mensen met hooikoorts zijn bosrijke gebieden niet ideaal. Boomstuifmeel is namelijk zwaarder dan graspollen, waardoor het langer in de lucht blijft hangen en in hogere concentraties voorkomt.

Pollen hoogseizoen in verschillende landen

Hieronder vind je een overzicht van de maanden waarin pollen en stuifmeel het meest voorkomen in verschillende landen:

   • Nederland: mei-juli. Kies bij voorkeur een kustlocatie en wees voorzichtig wanneer je ‘s avonds terugkeert, omdat de pollenconcentratie dan hoger is dan op andere plaatsen.
   • België: april tot juni. Aan de kust is de pollenconcentratie lager dan in het binnenland en de Ardennen.
   • Frankrijk: mei-juli. Frankrijk heeft diverse gebieden met elk hun eigen boom- en plantensoorten, waardoor de pollenconcentratie per regio verschilt.
   • Duitsland: februari-augustus. Boomstuifmeel is actief van februari tot juni, terwijl graspollen en plantenpollen van juni tot augustus aanwezig zijn. De kustgebieden in het noorden hebben een korter pollenseizoen dan de westelijke en zuidelijke gebieden.
   • Spanje: maart-september. Door de lagere luchtvochtigheid in vergelijking met Centraal-Europese landen is de pollenconcentratie hier over het algemeen laag.
   • Portugal: maart-juli. Graspollen zijn actief in juni en juli, terwijl verschillende soorten gras en bomen pollen produceren van januari tot oktober. Alleen in november en december is Portugal vrij van pollen.
   • Engeland: juni-eind juli. Het pollenseizoen begint later in het noorden dan in het zuiden. Gras- en plantenpollen veroorzaken hier voornamelijk hooikoorts. In bergachtige gebieden van Schotland en Wales is de pollenconcentratie van planten en grassen veel lager dan in andere delen van het land.
   • Zweden: april-september. De pollenperiode rondom Stockholm loopt van maart tot september. Gras- en plantenpollen zijn voornamelijk aanwezig van mei tot september.

Dus zorg goed voor jezelf tijdens je vakantie en geniet zorgeloos van elke bestemming, zelfs als hooikoorts je parten speelt.
Vergeet dan ook niet niet om je hooikoorts neusspray in te pakken, zodat je volop van je reis kan genieten zonder dat hooikoorts je in de weg staat.

Capsinol Hooikoorts neusspray werkt effectief tegen hooikoorts en allergie, en is 100% natuurlijk.  Ook geschikt voor kinderen, dus fijn voor het hele gezin!