Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

Heb jij een chronisch verstopte neus, of kan je niet slapen zonder je neusspray te gebruiken? Dan is neusspray vaak je beste vriend. Zonder dat je het doorhebt, ben je afhankelijk geworden van je neusspray. Maar een normale neusspray is niet zo onschuldig als deze lijkt. En een ‘verslaving’ ligt op de loer, met alle gevolgen van dien.

Neusspray is niet onschuldig
De gewenning ontstaat doordat een werkzaam middel uit neusspray, Xylometazoline, je neusslijmvlies doet slinken. Binnen een minuut voel je al verlichting en kan je weer vrij ademen. Maar als je het middel niet gebruikt, zwellen de slijmvliezen weer op, en na een week of twee kan je dusdanig gewend zijn aan de neusspray, dat je het gevoel krijgt dat je neus dicht zit als je het niet gebruikt. Bij langdurig gebruik kan je last krijgen van korstjes en bloedingen, en uiteindelijk kan er een gat in het neustussenschot ontstaan.

Hoe kom ik van mijn neusspray verslaving af?
Veel mensen schamen zich er een beetje voor dat ze niet zonder hun neusspray kunnen. En het is ook onhandig altijd een flesje neusspray bij je te moeten hebben. Capsinol kan je helpen van je neusspray verslaving af te komen, maar er zijn ook oplossingen om het helemaal zelf te doen. Lees hieronder onze tips om van je neusspray verslaving af te komen.

Lees hier het verhaal van Gaby en hoe zij van haar neussprayverslaving af kwam.

Tip 1: Stapsgewijs je neusspray afbouwen

Je kunt ook stapsgewijs je neusspray afbouwen. In dat geval stop je eerst met één neusgat en een korte periode later (bijvoorbeeld een week)  met het andere neusgat. Ga bij voorkeur lekker op je zij liggen in bed, en zorg dat de zijde waarbij je neusgat geen neusspray krijgt bóven ligt. Hou dit dagelijks aan. Na ongeveer een week zal je mogelijk weer vrij kunnen ademen door het neusgat wat je hebt je afgebouwd.

Tip 2: Lastig; maar stop met het te gebruiken! 

Simpeler gezegd dan gedaan: gewoon stoppen. Cold turkey stoppen, zoals dit heet, wordt door KNO-artsen meestal aangeraden om zo snel mogelijk van de verslaving af te komen. Om je neus open te houden kan je Capsinol gebruiken (zie tip 5).

Tip 3: Afbouwen van het neusspray gebruik

Ook een optie is het gebruik van de xylometazoline neusspray afbouwen. Vooral voor extreme gebruikers is dit een goed begin. Houdt daarbij bij voorkeur dit schema aan: Eerst een week 4 x per dag, gevolgd door 5 dagen 3x per dag, 3 dagen 2x per dag en als laatste nog 3 dagen 1x per dag en alleen voor het slapen gaan.

Tip 4: Verdun de neusspray

Stap 1: Gebruik je standaard neusspray met de stof xylometazoline erin.Stap 2: Je hebt ook een neussprayflesje nodig met zoutoplossing (ook wel natriumchloride-oplossing 0,9%) en een pipetje.Stap 3: Gebruik eerst je eigen standaard neusspray. De volgende dag vul je dit flesje aan met de zoutoplossing neusspray. Doe dit elke dag opnieuw. Je zal dus een steeds lagere concentratie xylometazoline per keer binnen krijgen. Hou er wel rekening mee dat dit proces enkele weken in beslag kan nemen.

Tip 5: Probeer Capsinol

Capsinol Neusspray Milde FormuleJe stopt met je neusspray met xylometazoline, en stapt over op Capsinol. Sommigen starten met de Milde Formule, maar de meesten beginnen met de Originele Formule. Capsinol bouwt de weerstand op van de neusslijmvliezen (dit proces duurt ong. 2 weken) en laat de slijmvliezen slinken, waardoor je weer vrij kan ademen. Ook wordt de neus minder gevoelig voor stofjes van buitenaf, waardoor je minder snel verkouden zult worden. Dit effect kan wel tot een jaar aanhouden.

Lees ook onze Blog: Tips om van xylometazoline neussprayverslaving af te komen


Chronische Neusklachten
Ben je al een tijd gestopt en blijven de neusklachten aanhouden, dan ben je waarschijnlijk overgevoelig voor stofjes of een specifiek stofje in de lucht. Denk aan een allergie of overgevoelige slijmvliezen. Dan zullen de meeste tips weinig verschil maken. In dat geval biedt Capsinol neusspray de beste resultaten voor een langdurige en natuurlijke oplossing voor de neusklachten.

Ben jij met succes afgekickt van je neusspray door Capsinol of een van deze tips?Laat het ons vooral weten en deel hieronder jouw ervaring!