Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

We krijgen regelmatig de vraag wat nou het verschil is in werking tussen een reguliere neusspray (met als werkzame stof xylometazoline) en een natuurlijke neusspray met de werkzame stof capsaïcine (wat we uit de peper halen)

Wat doet de peper in vergelijking tot reguliere neusspray?

Werkzame Stoffen

De werkzame stoffen die worden gebruikt in neussprays zijn Capsaïcine (natuurlijk) en xylometazoline. Deze werken beide zeer effectief tegen neusklachten zoals een verstopte neus of een loopneus.  Beide werken ze wel op een compleet andere manier.
Ook Xylitol helpt bij het schoonhouden van je Sinussen (bijholtes).
Meer over deze werkzame stof kan hier lezen.

Xylometazoline (‘reguliere’ neusspray)

Xylometazoline is een zogenaamd ‘decongestivum’, ofwel een ‘slijmvliesslinker’. Het werkt door de bloedvaten in de neuswand te verkleinen waardoor de neusopening wordt vergroot. Het voordeel van het gebruik van een neusspray met xylometazoline is dat deze snel en effectief werkt bij een neusverstopping, en het kan ook andere symptomen verhelpen zoals niezen.

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van reguliere neusspray! Een van de belangrijkste nadelen is dat het gebruik van deze neussprays over een langere periode kan leiden tot een rebound-effect. Wanneer je stopt met het gebruik van neusspray wordt de neusverstopping erger dan voorheen. Dit komt omdat de neus zich aanpast aan de werking van de neusspray en afhankelijk wordt van de spray om de neus open te houden. Je wordt als het ware ‘verslaafd’ aan je neusspray

Lees ook onze blog: Tips om van neusprayverslaving af te komen. 

Capsaïcine (natuurlijke neusspray)

Capsaïcine is een stof die wordt gewonnen uit chilipepers en zorgt ervoor dat de overgevoeligheid van het neusslijmvlies wordt verminderd. Het speelt in op receptoren die normaal gesproken betrokken zijn bij het waarnemen van warmte en pijn.

Er is al veel onderzoek gedaan naar de werking van capsaïcine bij chronische neusklachten. Met name voor neusklachten als verstopte neus en loopneus werkt een neusspray met capsaïcine heel effectief. Daarbij kan het ook hoofdpijnklachten verminderen.

De eigenschappen van Capsaïcine (natuurlijke neusspray)

  • Capsaïcine prikkelt de neusslijmvliezen en zorgt ervoor dat deze minder slijm aanmaken. Zo kan je weer vrij ademen door de neus.
  • Capsaïcine bouwt de weerstand van de neusslijmvliezen weer op. Hierdoor wordt de neus minder gevoelig voor stofjes die allergische reacties kunnen veroorzaken
  • Capsaïcine werkt ontstekingsremmend.

Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat capsaïcine ook ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Dit betekent dat het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en irritatie in de neus. Wel is het goed om te weten dat capsaïcine tijdelijk een prikkelend gevoel kan geven in de neus.

Daarom Peper in je Neusspray

Beide stoffen zijn zeer effectief bij het verlichten van neusverstoppingen, maar waarom toch gaan voor Peper in je Neusspray?

Capsaïcine is een natuurlijk middel, werkt snel en effectief en kan langdurig worden gebruikt zonder schade aan te brengen aan je neusslijmvlies. Capsinol neusspray kan tijdelijk ‘pittig’ of prikkelend aanvoelen.

Xylometazoline werkt snel en effectief. De neusspray mag maar voor een korte periode worden gebruikt (maximaal 7 dagen) en kan diverse bijwerkingen hebben. Als je meer dan 7 dagen gebruik maakt van je neusspray kan je niet meer zonder en kan je ook je neusslijmvlies blijvend beschadigen. 

Het is voor beide middelen altijd belangrijk om de instructies op de verpakking van de neusspray zorgvuldig te lezen voordat je deze gaat gebruikt.

Heb je nog vragen over de neusspray schroom vooral niet en neem contact met ons op.

Lees ook onze blog; Voordelen xylitol in Capsinol neusspray – Capsinol neusspray