Verzendkosten 2,95 euro in NL

Voor 16.00 uur besteld, op werkdagen dezelfde dag verzonden.

Wintersport! Hartstikke leuk om hele dagen te skiën of snowboarden, maar wat voor een invloed heeft het eigenlijk op je gezondheid? Wintersport stelt namelijk hoge eisen aan je lichaam. Niet alleen omdat je de hele dag hard aan het sporten bent, maar ook omdat je te maken kunt hebben met harde wind, sneeuw en extreme kou.  Om niet ziek te worden is het dus belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Hieronder een aantal tips die je daarbij helpen.

Drink voldoende water

Om na het skieën lekker op te warmen, bestel je eerder een warme chocolademelk dan een glas water. Toch is het erg belangrijk om voldoende water te drinken tussen de pistes door. Het lymfestelsel, bestaande uit vaten, banen en klieren, stoten bacteriën en virussen in het lichaam af. Om het lymfestelsel goed zijn werk te kunnen laten doen, is een goede vochtbalans nodig.  Hydrateer je lichaam daarom voldoende door genoeg water te drinken. Als je ‘s avonds ook nog mee doet aan de après ski, let dan extra goed op!

Tip: Drink je liever geen glas water in de kou? Bestel dan een kop thee.

Eet gezond

Als je op vakantie bent, dan is gezond eten meestal niet het eerste waar je aan denkt. Zeker niet als de mensen om je heen zich voeden met rösti’s, schnitzels en kaasfondue. Probeer er toch op te letten dat je voldoende groente en fruit eet. Je weerstand kan dat namelijk extra goed gebruiken als je het grootste deel van de dag doorbrengt in temperaturen onder nul. Daarnaast geven groenten en fruit je natuurlijk energie door de natuurlijk aanwezige suikers.

Tip: Haal in een supermarkt direct fruit voor de hele week en leg deze op een gemeenschappelijke tafel zodat je ze goed kunt zien. Op deze manier vergeet je deze niet te eten.

Zorg dat je droog bent

Als je ergens snel ziek van kunt worden, dan is het wel met natte kleren de kou in gaan. Zorg er daarom voor dat je je kleren na het skieën of snowboarden ophangt zodat ze kunnen drogen. Vergeet ook je muts, sjaal en handschoenen niet. De dikke stof zorgt ervoor dat ze minder snel drogen. Leg ze op de verwarming en dan weet je zeker dat je de volgende dag geen natte handen hebt.

Tip:  Ga je met een groot gezin op wintersport? Neem (extra) kledinghangers mee!

Als je toch ziek bent, doe dan rustig(er) aan

Een beetje fanatiek wintersporter stopt niet met skiën als hij verkouden of grieperig is. Dat is ook logisch, want je wilt natuurlijk alles uit de vakantie halen. Echter, wanneer het immuunsysteem verzwakt is,  heeft je lichaam rust nodig om te herstellen. Bij griep of koorts is sporten zelfs gevaarlijk. Het virus kan namelijk terechtkomen in de hartspier met letsel in de vorm van een ontsteking als gevolg.  Daarom is het belangrijk om na te gaan welke symptomen jij ervaart. Koorts, spierpijn en een verstopte neus zijn de algemene verschijnselen van verkoudheid en hoeven niet te betekenen dat je griep hebt of ziekt bent. In dat geval is Capsinol een goed hulpmiddel dat verkoudheid tegengaat. Heb je last van keelpijn, hoofdpijn, een loopneus en/of pijn boven in de nek? Dan is er een grote kans dat je wel grieperig bent en dan is het verstandig om rust te nemen.

Tip: Heb je erge last van keelpijn? Smeer tijgerbalsem op je keel en dan merk je dat de pijn wordt verzacht. De balsem maakt de keel warm, waardoor vastzittend slijm dunner wordt en uit de keel verdwijnt. En neem voor de neus natuurlijk een flesje Capsinol neusspray mee.

Hopelijk lukt het je met deze tips om gezond te blijven tijdens de wintersport. Heb jij ook een tip die je wilt delen met andere wintersporters? Laat dan een reactie achter!