Vanaf 3 flesjes gratis verzending NL

Voor 16.00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden

Verstopte neus

Een verstopte neus; bijna iedereen heeft er wel eens last van. De één af en toe, bij de ander blijft de neus (chronisch) dicht zitten. Een verstopte neus ontstaat doordat de slijmvliezen in de neus opzwellen. Daarbij maken de slijmvliezen extra slijm aan waardoor de neus al snel verstopt raakt.

Verstopte neus verhelpen

De reden dat de slijmvliezen gaan opzwellen, kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan een verkoudheid (virus). Omdat dit de meest voorkomende reden is, zegt men vaak ‘ik ben verkouden’ als de neus vol zit met slijm. Er zijn echter veel meer oorzaken waardoor je last kan hebben van een verstopte neus.Denk aan allergie, hooikoorts en een overgevoeligheid van de slijmvliezen.

Verkoudheid

Korte verkoudheid

Verkoudheid is een virus die vooral in de herfst en wintermaanden actief zichtbaar is. Een dergelijke verkoudheid gaat vaak vanzelf weer over en de neus komt weer vrij.
Voor een snelle oplossing wordt vaak voor een neusspray op basis van xylometazoline gekozen. De neusspray zorgt dat de zwelling van de slijmvliezen afneemt. Meestal kan men al snel weer vrij ademen door de neus. Wanneer deze neusspray niet langer dan 5-7 dagen wordt gebruikt, is dit een prima oplossing. Duurt de verkoudheid langer of gebruikt je liever een natuurlijke oplossing, kies dan voor Capsinol.

Lange verkoudheid

Duurt de verkoudheid langer dan 7 dagen, stop dan met de xylometazoline neusspray. Wanneer een dergelijke neusspray langer dan 7 dagen wordt gebruikt, kan de neus er afhankelijk van worden. Capsinol neusspray biedt dan een goed alternatief. Capsinol bestrijdt niet alleen de symptomen (wat xylometazoline wel doet). De werking berust op het zout en de xylitol die het slijmvlies doen slinken. Alle producten bevatten ‘peper’ (Capsicum annuum tinctuur) die een prikkelend effect in de neus geven. Zo wordt de weerstand van de neus voor langere tijd opgebouwd.

Let op: Het kan zijn dat het langer duurt voordat het effect goed merkbaar is (tot 2 weken). Ook komt het soms voor dat de neus eerst iets meer dicht gaat zitten. Geef Capsinol echt even de tijd.

Allergie (hooikoorts)

Veel mensen hebben last van een allergie, denk aan dierenharen, huismijt en pollen. In deze gevallen lost Capsinol het probleem van de allergie zelf niet op. Het kan wel de bijkomende klachten verminderen, zoals het (tijdelijk) vrijmaken van de verstopte neus.

Bij hooikoorts is Capsinol Milde Formule de beste keuze. Deze formule bevat feverfew (moederkruid) ter ondersteuning van het neusslijmvlies.

Overgevoelige slijmvliezen (idiopatische rhinitis)

Naast de allergische neusklachten kan er ook sprake zijn van een overgevoeligheid van de slijmvliezen zonder aanwijsbare oorzaak. De neus reageert direct op stofjes van buitenaf zonder dat hier sprake is van een allergie. Door deze overgevoeligheid heeft men vaak chronische neusklachten, zoals een verstopte neus of loopneus. Dit kan ook doorslaan naar de holtes. Hierdoor kan een voorhoofdsholteontsteking of bijholteontsteking kan ontstaan.

Vooral bij deze overgevoeligheid (in medische termen ‘idiopatische rhinitis’ genoemd), kan Capsinol neusspray echt een oplossing bieden. Hierdoor wordt de neus minder gevoelig voor stofjes en zal dus niet snel meer verstopt raken.

Resultaat op langere termijn

Wanneer Capsinol goed aanslaat, heb je voor langere tijd geen neusspray meer nodig. Een chronische verstopte neus is dan verleden tijd. Dit effect kan vaak tot een jaar (en zelfs langer) aanhouden.

Hoe snel en hoe lang het werkt, verschilt sterk per persoon/neus. Voor de één biedt Capsinol echt een langdurige oplossing, de ander blijft het met enige regelmaat gebruiken. We kunnen hier vooraf geen inschatting van maken; het ligt echt aan de neus en minder aan het soort klachten. Het is in ieder geval belangrijk Capsinol wat langer de kans te geven. Het kan tot 2 weken duren voordat er echt resultaat merkbaar is.

Wij zijn blij dat Capsinol al heel veel mensen heeft kunnen helpen. Mensen die vaak al jarenlang tevergeefs naar een oplossing zochten en die nu eindelijk met het gebruik van Capsinol hebben gevonden.